Gepost op

Winactie; ‘Willie Carrotcake’ bakmix van Le Bonbon Franc

DSC04848

Als bewust genietende Bourgondiër houd ik altijd mijn ogen en oren open om nieuwe, bijzondere en gezonde producten te ontdekken en te proberen.

Twee weken geleden tijdens mijn ‘detox-maand’ kwam ik de producten tegen van Le Bonbon Franc. Le Bonbon Franc (‘het eerlijke snoepje’) heeft diverse bijzondere bakmixen op basis van oergranen samengesteld  voor mensen die bewust en actief met hun gezondheid bezig zijn. Oergranen zijn vergeten granen die minimaal bewerkt zijn, boordevol belangrijke voedingsstoffen zitten en veel vezels bevatten. Het eten van deze granen zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voor een snel verzadigd gevoel. Bovendien bevatten ze minder of geen fytinezuur, en stimuleren ze de groei van positieve bacteriën in de darmen ter bevordering van spijsverteringsenzymen.

De grondstoffen die Le Bonbon Franc gebruikt voor de bakmixen worden ingekocht bij boeren & telers die het Demeter-keurmerk, Eko-keurmerk, het Glutenvrije logo voeren of Fairtrade zijn.

Hoe ideaal is dat? Superhandige en gezonde biologische bakmixen, om in een mum van tijd ‘Cinnamon oat cookies’, ‘Anise almond cookies’, ‘Willie Carrotcake’, ‘Feel Good brownies’ met cacao of met carobe, ‘Spinazie powertaart’ of ‘Speculaas’ dampend uit de oven op tafel te kunnen zetten. Zeg daar maar eens nee tegen!

Dat hoefde ik gelukkig ook niet want ik mocht 2 bakmixen uitproberen. Ik heb gekozen voor de ‘Willie Carrotcake’ bakmix en voor de ‘Feel Good brownies’ bakmix met cacao.

DSC04903

Vandaag begin ik met de Willie Carrotcake bakmix. De verpakking vind ik al leuk en origineel. De papieren zak ziet er uit als de zakjes die ik, gevuld met granen en zaden, koop bij de molen. Het geeft gelijk een gevoel van puur natuur, goed bezig en authentiek. Bijzonder detail vind ik dat op de verpakking visueel gemaakt is wat je nog meer nodig hebt om je wortelcake te kunnen maken. Bakken met je kind wordt zo extra leuk, want ook als ze nog niet kunnen lezen weten ze wat ze moeten doen.

De Willie Carrotcake bakmix is een mix van 240 gr voor 12 muffins. De ingrediënten zijn kokosbloesemsuiker, gierstvlokken, havermoutmeel, kokosmeel, natriumbicarbonaat, wijnsteenzuur, sesamzaad, kaneel, gemalen Bourbon vanillestokje, gemalen vlozaad, kardemom, gember, kurkuma en keltisch zeezout.

Je moet zelf nog 2 appels, 3 eieren, boter, limoenrasp en -sap en 175 gr biologische wortels toevoegen.

Het wortelcakebeslag maken is kinderspel, binnen 15 minuten heb je het beslag in de vorm en in de oven. En de smaak? Heerlijk, niet te zoet (een starter op het gebied van suikervrij eten moet er waarschijnlijk wel even aan wennen), en de muffins hebben een luchtige structuur. De volgende dag zijn ze zeker niet minder lekker. Als ‘frosting’ heb ik kokosyoghurt met 1 tl sinaasappelsap en citroenrasp gemengd en deze frisse mix op de muffins gesmeerd.

DSC04852

Wil jij de Willie Carrotcake bakmix ook eens proberen? Ik mag van Le Bonbon Franc een bakmix weggeven! Wat moet je doen om hier kans op te maken?  ‘Like’ Fabulous Food Fan en Le Bonbon Franc op Facebook en laat in een reactie weten waarom jij deze bakmix wilt winnen.

Maandag 9 februari maak ik de winnaar bekend!

Fijn als je dit bericht wilt delen met jouw social media netwerk

Alexandra

 

Website: Le Bonbon Franc 

Deelname aan de winactie is niet meer mogelijk. Loes Hartman is de winnares van de Willie Carrotcake bakmix. Loes heeft hierover bericht van ons gekregen.

7 gedachten over “Winactie; ‘Willie Carrotcake’ bakmix van Le Bonbon Franc

 1. Wat een leuke blog heb je zeg!
  Ik doe graag mee met de winactie. Ben echt dol op worteltaart/cake en deze lijkt mij heerlijk en wat een top ingrediënten! Eindelijk een mix waar mijn darmen ook blij van worden…. Ben erg benieuwd naar de structuur, ze zien er lekker fluffy uit op de foto!

 2. Lijkt me heerlijk, genieten van wat lekkers dat voedzaam en verantwoord is!

 3. He Loes,

  Dank voor het compliment. Inderdaad topingrediënten en de structuur is heerlijk luchtig en fluffy!

 4. Dat ziet er lekker uit. Ik doe graag mee lijkt me makkelijken mix.

 5. Wow, allemaal ingrediënten die niet schadelijk zijn voor mijn lijf. Ik heb nog nooit carrotcake gemaakt, wel vaker geproefd (in minder gezonde varianten dan wel) en ik weet hoe lekker die kan zijn. Met dit te winnen pakket in mijn bezit, vind ik het wel de moeite waard om de bakspullen nog eens uit de kast te halen.

 6. Klinkt echt onwijs lekker en ook nog eens goed voor wereld en lijf, ideaal!! Dit zou een mooie gelegenheid zijn om wat lieve vrienden uit te nodigen en dit met hen te delen!

 7. Bakken is mijn lust en mijn leven,en nog leuker vind ik het om met de kinderen te bakken.Ik zou graag deze bakmix willen omdat die weer garant staat voor zaterdagen met veel bakplezier

Reacties zijn gesloten.