Bakkerij Hardeman

We weten als ‘moderne’ mens nog maar weinig van brood. We laten ons bruin brood verkopen dat eigenlijk gewoon wit is. We vinden het heel normaal dat verpakt brood weken vers blijft en dat het bol staat van de conserveringsmiddelen en ‘verbeteraars’. Ook het graan dat de meeste ambachtelijke bakkers gebruiken is gemodificeerd; om het resistent te maken, om meer opbrengst te krijgen of meer eiwit vast te houden.

In 2000 besloten Gerard en Suus over te schakelen naar een 100% biologische bakkerij. Op de website kunt u meer lezen over de reden hiervoor. Om op deze wijze brood te bakken is veel kennis en ervaring nodig en die heeft bakker Gerard. Hij is één van de meest bevlogen bakkers van Nederland en loopt over van passie voor zijn vak. ‘Brood met een verhaal’ noemt hij dat.

Desembrood bakken is elke dag anders omdat de lactobacterie die het brood vormt erg gevoelig is… ligt het deeg iets te lang koud of warm, is het iets te vochtig of te droog, dan zorgt dit voor een heel andere ontwikkeling van het desembrood. Desembrood heeft veel meer tijd nodig dan fabrieksbrood waardoor het weer, seizoen en ook de maanstand  invloed hebben op het bakproces. Bij de bereiding van fabrieksbrood worden deze invloeden zoveel mogelijk terug gedrongen. Terwijl het Bakkerij Hardeman juist het gevoel geeft dat zij in verbinding staan met de natuur en de eeuwenoude bakkerstraditie.

Naast brood zijn het zelfgemaakte bladerdeeg en -spijs absolute toppers. Biologische amandelen en oer(riet)suiker worden door Bakker Gerard nog echt met de hand gewalst. Het resultaat is onweerstaanbaar lekker. In de winkel zijn overigens ook verse biologische groenten, zuivel en fruit verkrijgbaar. Via de webwinkel verkoopt de bakkerij desembrood en banket.

 

Website          Webwinkel         Twitter           [email_link]         [print_link]

3 gedachten over “Bakkerij Hardeman

  1. […] volgende bericht voor pizzadeeg heb ik gekregen van Fabulous Food Favoriet bakker Gerard […]

  2. […] Onderstaand bericht hebben we ontvangen van Fabulous Food Fan Bakker Gerard: […]

  3. […] Het volgende recept heb ik gekregen van Fabulous Food Fan Favoriet Bakker Gerard  […]

Reacties zijn gesloten.